Miltä lähteminen tuntuu?

Tätä kirjoittaessani istun junassa matkalla Helsinkiin. Sieltä matkaan huomenna kohti Liettuaa, jossa aloitan opiskeluni Kaunasin kaupungissa, Vytautas suuren yliopistossa. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun olen ollut vastaavassa tilanteessa. Elokuussa 2011 odotin jännityksellä lentoani Ecuadoriin, jossa elin seuraavaan kesään saakka. Heinäkuussa 2014 juna taas vei minut aina Kiinaan saakka, jossa vietin vuoden yliopistovaihdossa. Lähtemisessä ei siis itsessään ole mitään uutta. Tällä kertaa erilaista on se, etten ole palaamassa takaisin. Seuraavat kaksi vuotta tulen elämään ainakin Liettuassa, Saksassa ja Ruotsissa, ja vaikka sen jälkeistä aikaa ei kukaan osaakaan ennustaa, on epätodennäköistä, että olisin ainakaan heti palaamassa Joensuuhun.

Kävin syntymässä Tampereella, mutta kotini on aina ollut Joensuussa. Joensuussa olen suorittanut peruskoulun, lukion ja kandidaatin tutkinnon. Joensuussa olen kasvanut vauvasta aikuiseksi, kokenut merkittävimmät kasvukokemukseni, ja tunteut rakkautta ja surua, tuskaa ja ystävyyttä. Joensuussa olen tavannut parhaimmat ystäväni ja kokenut hienoimmat hetkeni.

Yli kaksikymmentä vuotta samassa kaupungissa on kuitenkin pitkä aika. Joensuusta ei löydy montaa minulle tuntematonta nurkkaa tai kulmaa. Minne ikinä kuljenkin, ovat kadut, talot, puut, puistot ja rannat täynnä muistoja ja merkityksiä. Jossain vaiheessa on hyvä lähteä, etteivät menneisyyden henget muutu aaveiksi. Lähdön hetki on haikea, mutta on ihan kiva mennä taas jonnekin, missä ei enää tiedä, mitä nurkan takaa löytyy. Joensuu on kotini, mutta joskushan sitä täytyy muuttaa kotoa. Kaunas olkoon nyt uusi Kanervala, Mainz kelvatkoon Niinivaarana ja Tukholma tuuratkoon Penttilänrantaa.

Mie lähen, morjens!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s